יום סיירות
הדרך לשירות ביחידה היוקרתית שעליה חלמתם עוברת ביום סיירות. בשביל לעבור אותו, כדאי שתדעו מה מצפה לכם בו ואיך אפשר להתכונן אליו
- עודכן: 25.08.2024
אם בכיתה י"א השאלה ששומעים הכי הרבה היא: "נו, עברת טסט?", אז בכיתה י"ב אחת השאלות הכי נפוצות היא: "כבר קיבלת זימון ליום סיירות?" וזה לא סתם – יום הסיירות (או בשמו הרשמי "יום שדה") הוא אחד מימי המיון הכי מבוקשים בצה"ל. לא הרבה מועמדים מקבלים זימון אליו, ועוד פחות מועמדים מצליחים לעבור אותו. המעטים שכן עומדים במשימה יכולים להגיע (עם עוד קצת עבודה קשה) ליחידות מובחרות כמו סיירת מטכ"ל ושייטת 13.
אז מה בתכלס קורה ביום הסיירות?
המטרה המרכזית של יום הסיירות היא לבחון את היכולות הפיזיות והמנטליות של המועמדים, כדי לקבוע לאילו תפקידי לחימה הם יכולים להתאים. מדובר ביום ארוך שנמשך כמה שעות, וכולל משימות שונות כמו ריצה, זחילה, חפירת שוחות וסחיבת אלונקה. מעבר למשימות האלה, המועמדים נבחנים גם מבחינה אישיותית. בסוף היום נערך שאלון סוציומטרי שבו המועמדים מדרגים את החברים שהיו איתם בקבוצה. הדירוג הסוציומטרי יכול להכריע אם מועמד יעבור את יום הסיירות או לא, ככה שבתוך כל הראבק והתחרותיות צריך לזכור שמדובר גם במבחן חברתי, ושהיחס לאחרים משחק כאן תפקיד משמעותי.
איך אפשר להתכונן ליום הסיירות?
בשביל להגיע מוכנים ליום הסיירות, מומלץ להתחיל להתאמן לפחות שלושה-ארבעה חודשים לפני המועד. הדגש צריך להיות על פעילויות גופניות כמו ספרינטים, זחילות ונשיאת משקלים. במקביל, כדאי גם לדאוג לתזונה טובה שתעניק לגוף את כל מה שהוא צריך בשביל להיות בשיאו. ויש עבודת הכנה גם בפן המנטלי: יום הסיירות הוא יום אינטנסיבי ומאתגר. ממש הגיוני שלא הכול ילך לכם במיונים, אבל חשוב שבכל זאת תישארו מוכווני מטרה ושלא תיתנו לטעויות להוציא לכם את הרוח מהמפרשים.
המלצה אחרונה בעניין הזה: ביומיים שלפני יום הסיירות כדאי לנוח ולהימנע מפעילות אינטנסיבית כדי לשמור כוחות לרגע האמת (וגם חס וחלילה לא להיפצע שנייה לפני המיונים).
כמה מלש"בים עוברים את יום הסיירות ולאיזו יחידה הם מתמיינים?
כמו שאמרנו, לעבור את יום הסיירות זה אתגר לא פשוט – רק כמחצית מהמלש"בים שמגיעים אליו מצליחים לעשות את זה. אבל לפחות תדעו את התשובה כבר ביום עצמו, אז לא תצטרכו להיות במתח יותר מדי זמן. מי שיעבור, יקבל את אחת מהאפשרויות הבאות:
מי מקבל זימון ליום הסיירות, ומה לעשות אם לא קיבלתי?
בשביל לקבל זימון ליום הסיירות, צריך פרופיל 82 ומעלה ודפ"ר 50 ומעלה. אם הפרופיל שלכם לא מספיק גבוה, תוכלו להגיש למיטב בקשת חריג רפואית, ולצרף מכתב אישי מנומק ומסמכים רפואיים מתאימים; אם הדפ"ר שלכם לא מספיק גבוה, תוכלו להגיש בקשת חריג נתונים אישיים, וגם כאן לצרף מכתב אישי.
סיבה נוספת שבגללה לא מקבלים זימון ליום הסיירות היא תהליך מיון לטיס. אז אם אתם נמצאים בתהליך כזה, תדעו שהאפשרות להתמיין לסיירות חסומה בפניכם.
ודבר אחרון בהקשר הזה – אם אתם ילדים יחידים ורוצים לקבל זימון, תצטרכו להחתים את שני ההורים על הצהרה שהם מאשרים לכם להתגייס לשירות קרבי. אפשר לעשות את זה מול עורך/ת דין או מול מפקד/ת לשכת הגיוס. לאחר שהנושא הזה יוסדר, תוכלו לפנות למיטב ולבקש זימון ליום הסיירות.
מה צריך להביא ליום הסיירות?
מן הסתם, כדאי שתגיעו ליום הסיירות בבגדים נוחים ובנעלי ספורט. חוץ מזה, אתם צריכים להביא איתכם את הדברים הבאים:
- תעודה מזהה בתוקף
- אישור רפואי שנחתם על ידי רופא/ת המשפחה עד 90 יום לפני מועד ההתייצבות
- שתי חולצות לבנות עם שרוולים קצרים
- סט של בגדים ולבנים להחלפה
מתי מתקיים יום הסיירות, ומה לעשות אם צריך לדחות אותו?
ימי הסיירות מתקיימים בינואר (לגיוסי אוגוסט ונובמבר) ובאוקטובר (לגיוס מרץ). בינואר יום הסיירות מתחיל מוקדם בבוקר ונמשך לאורך היום, ובאוקטובר חלק מהמבחנים נערכים בלילה. בכל חודש יש כמה מועדים אפשריים, אז אם קיבלתם זימון לתאריך שלא מתאים לכם, תוכלו להקדים או לדחות אותו דרך האזור האישי שלכם באתר של מיטב. בטופס באתר תתבקשו להסביר למה אתם רוצים לשנות את המועד. אם זה בעקבות טיסה, תצטרכו לצרף כרטיסי טיסה ולהוכיח שהם הונפקו לפני קבלת הזימון. אם הסיבה לשינוי היא מחלה או פציעה, תצטרכו לצרף אישור רפואי חתום. במקרים שבהם אתם נאלצים לדחות את יום הסיירות בגלל מכינה, שנת שירות או ישיבה, תוכלו לבקש לקבל זימון למחזור הבא של ימי הסיירות.
שימו לב, אם לא תגיעו ליום הסיירות בלי לבקש דחייה מראש, זה ייחשב כוויתור ולא תוכלו לקבל זימון חדש.
לא עברתי את יום הסיירות. אפשר לבקש יום סיירות חוזר?
היינו שמחים להסביר לכם איך אפשר לערער על התוצאות של יום הסיירות, אבל האמת היא שאין אפשרות להגיש ערעור או לבקש יום סיירות חוזר. מה שכן, אם סיימתם את היום אבל לא עברתם אותו, תוכלו לקבל ריאיון לצנחנים. אם לא סיימתם את היום בכלל, תוכלו להמשיך להתמיין ליחידות קרביות אחרות בצה"ל ועדיין ליהנות משירות משמעותי ותורם.
תוכן העמוד
פוסטים רלוונטיים
חוות השומר
הטירונות בחוות השומר לא דומה לאף טירונות אחרת מבחינת הליווי שמקבלים בה והתכנים שעוברים בה, ועבור חיילי מקא"ם וחוסן מדובר בחוויה שיכולה לשנות לגמרי את מה שחשבו על עצמם ואת מה שתכננו להמשך השירות. קבלו כמה דברים ששווה לדעת על הטירונות הכי פסטורלית ומרגשת בצבא.
מחו"ה אלון
בסיס מחווה אלון מציע טירונות וקורסי הכשרה ייעודיים לאוכלוסיות מיוחדות (עולים חדשים, בני מיעוטים, בעלי סעיף נפשי נמוך ועוד), שתורמים לנחיתה רכה בצה"ל. אם זה מעניין אתכם – אנחנו מזמינים אתכם לקרוא עוד על כל המסלולים שהבסיס הייחודי הזה מציע.
קורס נתיב
קורס נתיב מיועד לחיילות ולחיילים בצה"ל שאינם יהודים ומעוניינים לחזק את הזהות היהודית-ישראלית שלהם, ואפילו מציע להם לעבור תהליך גיור מקוצר בזמן הצבא. איך זה בדיוק עובד? הסברנו הכול בפנים 😊
שרשרת חיול
שרשרת החיול – התהליך שעומד להפוך אתכם ממלש"בים לחיילים. בואו נדבר על כל מה שמחכה לכם שם: הבדיקות, החיסונים, הציוד והצילומים, ועל הדרך נפרגן בכמה טיפים שיצמצמו את השוק.