קורס נתיב
קורס נתיב מיועד לחיילות ולחיילים בצה"ל שאינם יהודים ומעוניינים לחזק את הזהות היהודית-ישראלית שלהם, ואפילו מציע להם לעבור תהליך גיור מקוצר בזמן הצבא. איך זה בדיוק עובד? הסברנו הכול בפנים 😊
כשאנחנו חושבים על מלחמה, רובנו מדמיינים שדות קרב, טנקים וכלי נשק – אבל בשנים האחרונות אנחנו עדים למלחמה מסוג חדש: מלחמת סייבר. בשביל לכבוש גם את הזירה הזאת, צה"ל מכשיר חיילים וחיילות לתפקידים שונים בעולם אבטחת המידע. אחד התפקידים הבולטים ביותר בהקשר הזה הוא מגן סייבר, ששייך לחטיבת ההגנה באגף התקשוב. למגיני סייבר יש תחומי אחריות רבים – הם אוספים מידע מודיעני, מתחקים אחרי האקרים ופועלים לזיהוי ולסיכול של אירועי סייבר ברשתות צה"ל.
בשביל להגיע לתפקיד הזה צריך לעמוד בתנאי קבלה גבוהים, לעבור מסלול מיונים לא פשוט ולהשלים קורס קדם צבאי. בנוסף, התפקיד מחייב חתימה על תקופת קבע של שנתיים, ונשים נדרשות לחתום על שירות חובה של 32 חודשים.
נכון, זאת השקעה לא קטנה בכלל, אבל אפשר לומר בביטחון שהיא משתלמת, כי מגיני סייבר זוכים לעסוק במהלך השירות בתכנים מרתקים, וגם לרכוש ידע וניסיון שיִפתחו להם הרבה דלתות באזרחות.
לפני שאתם מפנטזים על שירות כמגיני סייבר, כדאי שתכירו את תנאי הסף לתפקיד. דרישות הקבלה הן פרופיל 25 ומעלה ודפ"ר 70 ומעלה. שימו לב שגברים עם פרופיל 72 ומעלה יכולים להגיע לתפקיד רק אם הם למדו מקצוע טכנולוגי בהיקף של 10 יחידות לימוד, או אם כבר יש להם תואר אקדמי בתחום טכנולוגי.
עומדים בתנאים? מצוין. עכשיו אתם צריכים לדרג את אשכול מקצועות המחשב כעדיפות הראשונה שלכם בשאלון ההעדפות, ולהחזיק אצבעות שתקבלו זימון ליום המיון.
יום המיון לאשכול מקצועות המחשב ממיין מלש"בים לתפקידים רבים, שאחד מהם הוא מגן סייבר. היום הזה אורך כחמש שעות, וכולל מבחן אישיות ומספר מבחני ידע בתחומים של חשיבה לוגית, חשיבה כללית, תכנות, הבנת תהליכים ואנגלית. אין צורך בידע קודם, אבל כן נדרשות יכולות ריאליות וטכנולוגיות.
מלש"בים שעוברים את יום המיון המאתגר יקבלו זימון למיוני המשך לתפקיד מגן סייבר (ולתפקידים נוספים). מיוני ההמשך כוללים בין היתר ריאיון אישי וסיווג ביטחוני.
המתגייסות והמתגייסים לתפקיד מגן סייבר עוברים קורס קד"ץ של 16 שבועות. הקורס מתקיים בבית הספר למקצועות המחשב וההגנה בסייבר (בסמ"ח), וכולל לימודים עיוניים והתנסויות מעשיות בתחומים רבים – למשל, חומרת מחשב, תכנות ופיתוח תוכנה, מערכות הפעלה, תקשורת, הצפנה, חקירת מערכות ועבודה עם כלי אבטחה ייעודיים. בסיום הקורס החניכים נבחנים על סימולטורים המדמים תרחישי תקיפה והגנה שונים.
מלבד ההכשרה המקצועית, לאחר הגיוס עוברים החיילים והחיילות טירונות ברמה 02.
בסיום קורס מגיני סייבר, החיילים מקבלים את השיבוץ שלהם. אומנם הקורס נעשה מטעם אגף התקשוב, אך השיבוץ יכול להיות בזרועות ובאגפים שונים בצה"ל, כמו אגף המודיעין, חיל האוויר וחיל הים.
בהתאם לשיבוץ, חלק מהחיילים עוסקים בהטמעת מערכות הגנה ובמתן תגובה ראשונית לאיומים, חלק אחראים על חקירת אירועי סייבר ומציאת דרכי התגוננות וחיילים אחרים משמשים כ"צוותים אדומים" ונדרשים לנסות לתקוף רשתות בצה"ל כדי למצוא פרצות בהגנה.
כך או כך, מובטח למגיני הסייבר שירות משמעותי ומעניין, שיחשוף אותם לאמצעי הטכנולוגיה המתקדמים בעולם. בכל התפקידים אפשר להתקדם לתפקידי פיקוד וקצונה – אז יש לאן לשאוף.
שירות מרתק הוא רק אחד מהיתרונות שבאים עם התפקיד של מגן סייבר. בונוס נוסף הוא מקפצה רצינית לאזרחות – גם בהיבט של לימודים אקדמיים וגם בהיבט התעסוקתי.
קודם כול, ההכשרה בקורס מגיני סייבר תואמת ברובה לדרישות של תעשיית הסייבר האזרחית – כך שהידע שנלמד שם שימושי גם מחוץ לגבולות הצבא. בנוסף, החניכים בקורס צוברים 30% מנקודות הזכות האקדמיות הנדרשות לתואר אקדמי במקצועות המדעים, ויש גם אפשרות התחיל ללמוד תואר ראשון כבר במהלך השירות.
ובאופן כללי, השירות עצמו מעניק לחיילים ולחיילות כלים וניסיון ששולחים אותם מצוידים היטב לאזרחות, ומאפשרים להם להשתלב במשרות מבוקשות וליהנות משכר גבוה. חיילים ששירתו בתפקיד מגן סייבר מתברגים בדרך כלל בחברות הייטק בתפקידים של מפתחי תוכנה, חוקרי אבטחת מידע, אנליסט SOC, דאטה אנליסטס, דאטה סיינטיסטס ועוד. נשמע מבטיח, לא?
קורס נתיב מיועד לחיילות ולחיילים בצה"ל שאינם יהודים ומעוניינים לחזק את הזהות היהודית-ישראלית שלהם, ואפילו מציע להם לעבור תהליך גיור מקוצר בזמן הצבא. איך זה בדיוק עובד? הסברנו הכול בפנים 😊
בסיס מחווה אלון מציע טירונות וקורסי הכשרה ייעודיים לאוכלוסיות מיוחדות (עולים חדשים, בני מיעוטים, בעלי סעיף נפשי נמוך ועוד), שתורמים לנחיתה רכה בצה"ל. אם זה מעניין אתכם – אנחנו מזמינים אתכם לקרוא עוד על כל המסלולים שהבסיס הייחודי הזה מציע.
הטירונות בחוות השומר לא דומה לאף טירונות אחרת מבחינת הליווי שמקבלים בה והתכנים שעוברים בה, ועבור חיילי מקא"ם וחוסן מדובר בחוויה שיכולה לשנות לגמרי את מה שחשבו על עצמם ואת מה שתכננו להמשך השירות. קבלו כמה דברים ששווה לדעת על הטירונות הכי פסטורלית ומרגשת בצבא.
לצה"ל מערכת תמיכה שלמה שנועדה לסייע לחיילים שמתגייסים בלי עורף משפחתי. ריכזנו כאן מידע על הדרכים הכי חשובות שבהן צה"ל עוזר לחיילים בודדים במהלך השירות וגם אחריו.
מש"קיות ת"ש הן הכתובת לחיילות וחיילים שזקוקים לסיוע מהמערכת הצבאית. הן מספקות אוזן קשבת, מגישות את בקשות הסיוע ושומרות על קשר רציף עם החיילים. נשמע מעניין? פה תמצאו מידע נוסף על התפקיד, השירות וההכשרה.
© כל הזכויות שמורות לאתר צו גיוס
Automated page speed optimizations for fast site performance