מה צריך להביא לצו הראשון?
שאלון רפואי ונשנושים: רשימת הציוד שלכם לצו הראשון
- יוני 28, 2023
אז נכון, אתם לא אורזים עכשיו את הקיטבג לטירונות, אבל גם בצו הראשון יש כמה דברים שאתם צריכים לזכור לשים בתיק:
הרשמיים
בגדול, את כל המסמכים שכתובים כאן צריך להעלות לאזור האישי באתר מתגייסים עוד לפני שמגיעים לצו הראשון (עד שבועיים לפני, ליתר דיוק), אבל מומלץ בכל מקרה להביא איתכם עותק שלהם גם ללשכת הגיוס:
- שאלון רפואי – שאלון על המצב הרפואי שלכם, שכולל גם טופס שצריך להחתים עליו את רופא או רופאת המשפחה. אם יש לכם בעיה רפואית כלשהי, אז חשוב לאסוף גם המסמכים הרפואיים הרלוונטיים שמעידים על כך (חוות דעת רפואית, אקו לב, טסטים לאלרגיה וכו').
- תוצאות בדיקות – ממשיכים בקו של הדברים הרפואיים: לקראת הצו הראשון צריך להצטייד גם בתוצאות בדיקת שתן (הבדיקה צריכה להיעשות בטווח של שלושה חודשים ממועד ההתייצבות בלשכה), ובתוצאות של בדיקת ראייה (בדיקת ויזוס). אם יש לכם משקפיים במספר 4 ומעלה, תצטרכו לעשות גם בדיקה של קרקעית העין (בדיקת פונדוס).
- אבחונים – אם יש לכם התאמות שצריך להתחשב בהן במבחני הדפ"ר, תדאגו לאסוף את המסמכים שמאמתים את זה – למשל אבחון דידקטי או פסיכודידקטי, סיכום ועדת השמה ומרשם לריטלין או קונצרטה.
- תעודה מזהה וזימון – או! זה קל. לצו הראשון תצטרכו להגיע עם תעודה מזהה (זה יכול להיות תעודת זהות, רישיון, דרכון וכד') ועם הזימון לצו הראשון. למי מכם שיש דרכון זר – תביאו גם צילום שלו.
האקסטרות
הדברים שכתובים כאן הם לא must, אבל הם בהחלט יכולים לגרום לצו הראשון שלכם לעבור בצורה יותר חלקה ונעימה:
- פרטים ואישורים חשובים – אם אתם רוצים לצאת ממש מסודרים, תארגנו מראש רשימה של הפרטים השונים שתישאלו עליהם בצו: פרטים של קופת החולים שלכם (סניף, רופא/ה מטפל/ת, טלפון) ומספרי זהות ושנות לידה של ההורים.
- אוכל ושתייה – נכון, יש איפה לקנות אוכל בלשכה, אבל כדאי לא לבנות על זה כי אתם לא יודעים מתי בדיוק יהיה לכם זמן לשבת ולנשנש. אז קחו איתכם משהו לשתות ומשהו טעים שייתן לכם אנרגיות להמשך היום.
- מטען לטלפון – אתם הולכים לבלות כמה שעות טובות בלשכת הגיוס, אז עדיף שתביאו איתכם מטען ותימנעו מבלת"מים.
- ספר ומוזיקה – הרבה מהצו הראשון זה פשוט להמתין לתור שלכם: בבדיקות הרפואיות, בריאיון, במבחנים הפסיכוטכניים. אז כדי להעביר את הזמן הזה בסבבה, תצטיידו בספר טוב ובמוזיקה. זה גם יעזור להסיח את דעתכם מהלחץ של המעמד 😉
תוכן העמוד
פוסטים רלוונטיים
חוות השומר
הטירונות בחוות השומר לא דומה לאף טירונות אחרת מבחינת הליווי שמקבלים בה והתכנים שעוברים בה, ועבור חיילי מקא"ם וחוסן מדובר בחוויה שיכולה לשנות לגמרי את מה שחשבו על עצמם ואת מה שתכננו להמשך השירות. קבלו כמה דברים ששווה לדעת על הטירונות הכי פסטורלית ומרגשת בצבא.
מחו"ה אלון
בסיס מחווה אלון מציע טירונות וקורסי הכשרה ייעודיים לאוכלוסיות מיוחדות (עולים חדשים, בני מיעוטים, בעלי סעיף נפשי נמוך ועוד), שתורמים לנחיתה רכה בצה"ל. אם זה מעניין אתכם – אנחנו מזמינים אתכם לקרוא עוד על כל המסלולים שהבסיס הייחודי הזה מציע.
קורס נתיב
קורס נתיב מיועד לחיילות ולחיילים בצה"ל שאינם יהודים ומעוניינים לחזק את הזהות היהודית-ישראלית שלהם, ואפילו מציע להם לעבור תהליך גיור מקוצר בזמן הצבא. איך זה בדיוק עובד? הסברנו הכול בפנים 😊
שרשרת חיול
שרשרת החיול – התהליך שעומד להפוך אתכם ממלש"בים לחיילים. בואו נדבר על כל מה שמחכה לכם שם: הבדיקות, החיסונים, הציוד והצילומים, ועל הדרך נפרגן בכמה טיפים שיצמצמו את השוק.