טיסות לחו"ל לפני הצבא ובזמן השירות
כן, כן – אפשר לטוס לחו"ל ממש לפני הגיוס ואפילו אחריו! אבל בצה"ל כמו בצה"ל, יש הרבה אותיות קטנות שחשוב שתכירו לפני שאתם מתכננים את החופשה הבאה שלכם. אז הכנו בשבילכם מדריך קצר לחייל הנודד 😊
אם אתם קרובים לגיוס יכול להיות שקיבלתם הודעת סמס שבישרה לכם שאתם זכאים לכרטיס כוכבים. אל תדאגו, לא מדובר בספאם, אלא בהטבה אמיתית מצה"ל שיכולה לחסוך לכם לא מעט כסף.
כרטיס הכוכבים מאפשר לכם לקנות ציוד משלים לצבא ללא עלות או בהנחה משמעותית. עוד רגע נסביר לכם בדיוק איך משתמשים בו, באילו חנויות מקבלים אותו, כמה הוא שווה ומה אפשר לקנות איתו – אבל לפני זה, בואו נבין מה זה כרטיס כוכבים ומה הוא נותן.
כרטיס הכוכבים של צה"ל נולד בינואר 2017, אחרי שהוחלט לשפר את התנאים של החיילים, ולאפשר להם להצטייד בבגדים ובחפצים אישיים שנוחים ומתאימים להם. כל מועמד ומועמדת לשירות מקבלים כרטיס כוכבים זמן קצר לפני הגיוס. עבור חלק מהמתגייסים מדובר בהטבה חד-פעמית, בעוד שתומכי לחימה ולוחמים מקבלים כוכבים נוספים במהלך השירות, בהתאם לתפקיד שלהם.
כל המלש"בים והמלש"ביות, בלי קשר לתפקיד ששובצו אליו, מקבלים לפני הגיוס 215 כוכבים אישיים. מבחינה כספית, הכוכבים האלה שווים 287 שקלים, ואפשר לקנות איתם פריטי הלבשה תחתונה ובגדי חורף.
חודש לאחר הגיוס, תומכי לחימה מקבלים 335 כוכבים אישיים נוספים, ושנה לאחר הגיוס הם מקבלים עוד 145 כוכבים אישיים. בסך הכול, תומכי לחימה מקבלים 695 כוכבים, ששווים 927 שקלים.
ומה עם לוחמים ולוחמות? חודש אחרי הגיוס הם מקבלים עוד 535 כוכבים אישיים ו-310 כוכבי ספורט, ושנה לאחר הגיוס הם מקבלים עוד 485 כוכבים אישיים. בחישוב הסופי אנחנו מדברים על 1,545 כוכבים, ששווים 2,020 שקלים.
הסתבכתם? הטבלה כאן תעשה לכם סדר:
בנוסף לכוכבים, כל החיילים בשירות חובה מקבלים 3,000 נקודות כספ"ר, שמעניקות להם הנחות שונות על הציוד האישי הנדרש. במרבית המקומות מדובר בהנחה של 25%, אבל יש מקומות (למשל, ריקושט) שמעניקים הנחה של 30%.
עם כרטיס הכוכבים אומנם אי-אפשר ללכת למכולת, אבל בהחלט אפשר לנצל אותו בלא מעט חנויות. הינה כמה מהרשתות שמכבדות את כרטיס הכוכבים: ריקושט, מגה ספורט, H&O, המשביר לצרכן, מצמן את מרוץ, דלתא, אאוטסיידרס שבילים, נייקי, אדידס, ריבוק, פוט לוקר, רוזן ומינץ, טקטיקל זון ועוד.
שימו לב שהרשימה מתעדכנת מדי פעם, אז תמיד כדאי לבדוק אילו רשתות מכבדות את הכרטיס באתר הכוכבים.
בצה"ל ממליצים לנצל את הכוכבים כדי לרכוש ציוד חיוני שלא מקבלים בבקו"ם או במהלך השירות. הצרכים משתנים בהתאם לתפקיד, אבל בגדול – זאת ההמלצה של הצבא:
לפני הגיוס (לכל החיילים) –
חודש לאחר הגיוס (תומכי ללחימה) –
חודש לאחר הגיוס (לוחמים) –
שנה לאחר הגיוס (תומכי לחימה) –
שנה לאחר הגיוס (לוחמים) –
הכוכבים לא תמיד מספיקים לרכישה של כל הציוד הבסיסי הנדרש, אבל הם כן מכסים את רוב העלות.
כשבועיים-שלושה לפני הגיוס, תקבלו קישור לכרטיס הכוכבים הדיגיטלי. אחרי שתזדהו עם פרטים אישיים ותאשרו את התקנון, תוכלו לראות את יתרת הכוכבים שיש לכם. עכשיו מה שנשאר זה ללכת לחנות הרלוונטית (בחלק מהמקומות אפשר גם אונליין) לבחור את הציוד שאתה צריכים, ולהציג בקופה את הקוד של הכרטיס שלכם ותעודה מזהה. סגרתם 28 ולא הספקתם להגיע לשום חנות? אל תהיו בלחץ. הכוכבים לא נעלמים כל כך מהר, ואפשר לנצל אותם עד ליום השחרור.
כן, כן – אפשר לטוס לחו"ל ממש לפני הגיוס ואפילו אחריו! אבל בצה"ל כמו בצה"ל, יש הרבה אותיות קטנות שחשוב שתכירו לפני שאתם מתכננים את החופשה הבאה שלכם. אז הכנו בשבילכם מדריך קצר לחייל הנודד 😊
תוהים מתי תקבלו דרגת סמל כדי שתוכלו להתפז"ם? נתקלתם בקצינה עם שני פלאפלים ואתם לא בטוחים מה התפקיד שלה? ראיתם דרגת כתף כחולה ואין לכם מושג מה זה אומר? אל דאגה – הכנו לכם את המדריך המלא לדרגות בצה"ל.
הכי חשוב זה שירות עם משמעות. אבל גם צריך רגע להבין מה הולך לקרות בחשבון הבנק שלכם בשנתיים פלוס שתשרתו. באנו לעזרת מלש"ב וריכזנו כאן את כל מה שחשוב לדעת על המשכורת בצבא.
לצה"ל מערכת תמיכה שלמה שנועדה לסייע לחיילים שמתגייסים בלי עורף משפחתי. ריכזנו כאן מידע על הדרכים הכי חשובות שבהן צה"ל עוזר לחיילים בודדים במהלך השירות וגם אחריו.
מש"קיות ת"ש הן הכתובת לחיילות וחיילים שזקוקים לסיוע מהמערכת הצבאית. הן מספקות אוזן קשבת, מגישות את בקשות הסיוע ושומרות על קשר רציף עם החיילים. נשמע מעניין? פה תמצאו מידע נוסף על התפקיד, השירות וההכשרה.
© כל הזכויות שמורות לאתר צו גיוס